SBR- C: Storing aan apparatuur

Ten gevolge van het trillen van machines en installaties, passerend verkeer, explosies en bouwwerkzaamheden kunnen er storingen ontstaan in apparatuur. Er kan sprake zijn van het optreden van storingen waarbij de apparatuur niet goed functioneert of eventuele schades. De mate van schade is sterk afhankelijk van het type apparatuur zoals bijvoorbeeld: computers, microscopen, apparatuur voor fotolithografie, drukpersen, precisie balansen.

 

Schades of disfunctioneren van servers en serverparken ten gevolge van trillingen kunnen desastreus zijn omdat deze het vitale hart van een bedrijf of organisatie vormen.


Afb.1: Monitoring conform SBR- C: Storing aan apparatuur serverpark (© Prosperus Expertise)


Bescherming van trillingsgevoelige apparatuur zoals servers tijdens heiwerkzaamheden, passerend verkeer, machines en installaties kan van cruciaal belang zijn voor bedrijven en organisaties. Risico’s van disfunctioneren en schades aan storingsgevoelige apparatuur dienen in dit geval zoveel mogelijk te worden beperkt en beheerst.

Prosperus Expertise adviseert de wijze waarop trillingsmetingen bij trillingsgevoelige apparatuur kunnen worden uitgevoerd en de resultaten kunnen worden geïnterpreteerd om te beoordelen of er storing door trillingen is te verwachten. Hiernaast produceren en ontwikkelen we voortdurend nieuwe systemen en softwaretoepassingen voor het verzamelen van representatieve trillingsgegevens.


 

Offerte aanvragen

Vraag online een offerte aan door de onderstaande velden in te vullen.

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers