'Zwevende' muren aan Spoorslag

19-06-2012

RIJSSEN - Trillingen door zwaar goederentransport veroorzaken volgens bewoners van Spoorslag 30 ernstige schade aan hun woning. ProRail gaat niet op de klachten in.

‘Het begon in 2006, toen met de zogenaamde Volvotreinen het eerste zware transport over het spoor in Rijssen plaatsvond.” Herman Kroon (72) toont een dossier waarin hij de correspondentie met ProRail en zijn eigen ervaringen met betrekking tot zwaar transport op het spoor heeft opgetekend. Volgens Kroon, die in 1995 de woning aan de Spoorslag 30 betrok, zijn trillingen afkomstig van zwaar goederentransport namelijk de oorzaak van scheuren in de muren van zijn in 1920 gebouwde woning.

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/reggestreek/11245190/'Zwevende'-muren-aan-Spoorslag.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder