'Zwevende' muren aan Spoorslag

19-06-2012

RIJSSEN - Trillingen door zwaar goederentransport veroorzaken volgens bewoners van Spoorslag 30 ernstige schade aan hun woning. ProRail gaat niet op de klachten in.

‘Het begon in 2006, toen met de zogenaamde Volvotreinen het eerste zware transport over het spoor in Rijssen plaatsvond.” Herman Kroon (72) toont een dossier waarin hij de correspondentie met ProRail en zijn eigen ervaringen met betrekking tot zwaar transport op het spoor heeft opgetekend. Volgens Kroon, die in 1995 de woning aan de Spoorslag 30 betrok, zijn trillingen afkomstig van zwaar goederentransport namelijk de oorzaak van scheuren in de muren van zijn in 1920 gebouwde woning.

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/reggestreek/11245190/'Zwevende'-muren-aan-Spoorslag.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder