Zuidtangent zorgt voor scheuren in rijksmonument

28-05-2010

HAARLEM - De bewoners van woningen aan de Turfmarkt in Haarlem zijn niet zo blij met de Zuidtangent. De bus zorgt namelijk voor trillingen in het wegdek. De gevolgen hiervan zijn groot. Zo zijn er scheuren ontstaan in het rijksmonument.

Buurtbewoners weten wel een paar oplossingen, zoals een busverbod op het Turfmarkt of desnoods een speciale betonbaan aan te leggen. Maar wat vindt de gemeente van de overlast? En wat gaan ze er eigenlijk aan doen?

Bron: http://www.amstelveensweekblad.nl/zuid-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/1149967/foto/1/zuidtangent-zorgt-voor-scheuren-in-rijksmonument-video.aspx

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder