Tuinen Hof van Beieren verzakt bij aanleg kabels

02-07-2010

BERGEN OP ZOOM - Achter woningen aan het Hof van Beieren in Bergen op Zoom-Zuid is schade ontstaan door verzakkingen.

Een aannemer is daar aan de toekomstige Laan van Borgvliet in opdracht van de gemeente kabels en leidingen aan het leggen. Daartoe is een diepe gleuf gegraven. Begin deze week begon de grond te schuiven. Schuurtjes, tuinhekken, tuinbestrating, vijvers etc. van de bewoners zijn scheefgezakt.

De gemeente heeft onmiddelijk het werk stil laten leggen en de aannemer aansprakelijk gesteld, zegt wethouder Ad van der Wegen. In zijn opdracht is de sleuf direct dichtgegooid en er is een zandwal gestort om verdere verzakkingen tegen te gaan.

De schade valt op het eerste gezicht mee, denkt Van der Wegen, mede door het snelle ingrijpen. Het gaat om de tuinen van zo'n twintig woningen. De hoofdaannemer heeft inmiddels de verzekeraar ingeseind. Die moet herstel van de schade regelen.

Bij de bewoners is onrust ontstaan. Daarom wordt volgende week overleg gehouden tussen de bewoners, de gemeente en corporatie Wonen West-Brabant.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/6924806/Tuinen-Hof-van-Beieren-verzakt-bij-aanleg-kabels.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder