Trillingen gebouw Rijkswaterstaat niet door knappende kabels

11-08-2012

De trillingen in het hoofdgebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht worden niet veroorzaakt door knappende kabels in het voorgespannen beton.

Dat zegt Edward Ernst, voorlichter van de Rijksgebouwendienst tegen BNR.nl. “De kabels die nog onder spanning staan, zijn sterk genoeg en op de overige kabels staat geen druk meer.”

Wat wel de trillingen in het gebouw veroorzaakt, is nog steeds onduidelijk. “Op dit moment onderzoeken we of een bron in de buurt een lage frequentie uitzendt die het gebouw beïnvloedt. Ook doen we nog een gevelonderzoek”, zegt Ernst.

Onderzoeken
De 1.500 medewerkers kunnen voorlopig nog niet terug op het kantoor en blijven voor onbepaalde tijd in Utrecht, Nieuwegein en Den Haag. “Op dit moment wachten we bij Rijkswaterstaat de uitkomst van de onderzoeken af,” zegt woordvoerder Maartje van der Helm tegen BNR. Ze kan niet zeggen hoe lang dit nog gaat duren.

Terugkeren
Half juli werd er volgens de website dichtbij.nl nog vanuit gegaan dat medewerkers binnen drie tot zes weken konden terugkeren. Onderdelen van het rapport dat gemaakt is tijdens de bouw van het gebouw veertig jaar geleden bleken onvindbaar, waardoor de Rijksgebouwendienst enkele berekeningen opnieuw heeft gemaakt.

Bron: http://www.bnr.nl/meernieuws/167746-1208/trillingen-gebouw-rijkswaterstaat-niet-door-knappende-kabels

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder