Trillingen gebouw Rijkswaterstaat niet door knappende kabels

11-08-2012

De trillingen in het hoofdgebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht worden niet veroorzaakt door knappende kabels in het voorgespannen beton.

Dat zegt Edward Ernst, voorlichter van de Rijksgebouwendienst tegen BNR.nl. “De kabels die nog onder spanning staan, zijn sterk genoeg en op de overige kabels staat geen druk meer.”

Wat wel de trillingen in het gebouw veroorzaakt, is nog steeds onduidelijk. “Op dit moment onderzoeken we of een bron in de buurt een lage frequentie uitzendt die het gebouw beïnvloedt. Ook doen we nog een gevelonderzoek”, zegt Ernst.

Onderzoeken
De 1.500 medewerkers kunnen voorlopig nog niet terug op het kantoor en blijven voor onbepaalde tijd in Utrecht, Nieuwegein en Den Haag. “Op dit moment wachten we bij Rijkswaterstaat de uitkomst van de onderzoeken af,” zegt woordvoerder Maartje van der Helm tegen BNR. Ze kan niet zeggen hoe lang dit nog gaat duren.

Terugkeren
Half juli werd er volgens de website dichtbij.nl nog vanuit gegaan dat medewerkers binnen drie tot zes weken konden terugkeren. Onderdelen van het rapport dat gemaakt is tijdens de bouw van het gebouw veertig jaar geleden bleken onvindbaar, waardoor de Rijksgebouwendienst enkele berekeningen opnieuw heeft gemaakt.

Bron: http://www.bnr.nl/meernieuws/167746-1208/trillingen-gebouw-rijkswaterstaat-niet-door-knappende-kabels

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder