Sloop door verzakking

29-12-2011

ELST- Vivare biedt bewoners van drie woningen in de 1ste Molenbergstraat in Elst (gemeente Overbetuwe) vervangende woonruimte aan. De woningen op de nummers 1, 3 en 5 blijken ernstig te verzakken. Door de mate van verzakking en het type bouw van de woning is herstel niet mogelijk.

Directeur Regio Eline de Jong: ‘We nemen het zekere voor het onzekere en stellen de veiligheid van onze bewoners voorop. Daarom moeten de bewoners voor 1 maart verhuizen naar een vervangende woonruimte.’

Analyse onderzoek
In het voorjaar van 2011 constateerde Vivare scheurvorming in de gevels van de twee hoekwoningen en één tussenwoning. De corporatie liet onderzoek uitvoeren en de resultaten hiervan zijn onlangs geanalyseerd door een constructeur. De scheuren worden veroorzaakt door het verzakken van de woning. Oplossingen om dit probleem blijvend op te lossen zijn er niet. Sloop is daarom de enige mogelijke conclusie.

Metingen
Tot het moment van uithuizen blijft Vivare metingen verrichten om de veiligheid te bewaken. De omwonenden van de drie woningen – eigenaar/bewoners en huurders van Vivare – zijn door de corporatie geïnformeerd. Deze woningen zijn van een ander type bouw en vertonen geen verzakkingsverschijnselen. Voor de zekerheid monitort Vivare de andere huurwoningen wel nauwlettend.

Bron: http://www.aedesnet.nl/content/artikelen/achtergrond/2011/12/Sloop-door-verzakking.xml

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder