Scheuren in panden Oude Doelenkade

18-04-2012

HOORN - Het rijtje monumenten van architect Van Reijendam aan de Oude Doelenkade is niet ongeschonden uit de strijd gekomen bij het herstel van de kademuur. Hoorn overweegt de kade helemaal af te sluiten voor verkeer. Volgens wethouder Michiel Pijl is de grond instabiel.

Foto: Indruk werkzaamheden Oude Doelenkade te Hoorn

PvdA-raadslid Piet Bruijns stelt dat sommige woningen grote scheuren hebben opgelopen. Hij vroeg om een onmiddellijk verbod op zwaar verkeer op het oostelijk deel van de kade. ,,Dat doen we als het grondpakket onvoldoede instabiel blijft’’, zegt wethouder Michiel Pijl.
Half mei is het werk aan kademuur klaar. Het werk is gepaard gegaan met het slaan- en eruit trekken van damwanden. Vooral de woning van de familie Nods heeft flinke scheuren. Ook andere woningen van het rijtje van Van Reijendam zijn beschadigd. Aan de andere kant van de Mallegomsteeg zijn ook woningen met scheuren. Bruijns: ,,Die zijn minder ernstig. Daar mag geen vrachtverkeer komen.’’

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article15188603.ece/Scheuren-in-panden-Oude-Doelenkade
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder