Scheuren in muren woningen door heien

06-05-2011

DEVENTER - Bij de aanleg van de bruggen in de wijk Spikvoorde zijn door heien scheuren ontstaan in de muren en plafonds van woningen. Direct daarop heeft de gemeente de bouw stil laten leggen. Het heien begon afgelopen maandag.

Tijdens de eerste klappen werden de bewoners gealarmeerd door dat de muren stonden te trillen en er spullen uit kasten vielen.  Er zijn bij zeker tien huishoudens scheuren geconstateerd. Volgens bewoner Wouter van Kastel had de ellende voorkomen konden worden als de gemeente beter haar huiswerk had gedaan. De huizen staan niet op heipalen, zoals de gemeente dacht. Door de bewoners wordt al gedacht aan een schadeclaim

Bron: http://www.deventertelevisie.nl/tv/nieuws/?article=21570

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder