Scheuren Campus Kerkrade door losse bouw

29-01-2013

KERKRADE - De scheurvorming in de Campus in Kerkrade is ontstaan door onvoldoende samenhang in het gebouw en verergert met de dag. Dat blijkt uit een dinsdag vrijgegeven onderzoek door ingenieursbureau Palte.

Volgens de onderzoekers is er onvoldoende samenhang in de constructie. Daardoor ontstaan scheuren. En door deze scheurvorming bestaat de constructie in toenemende mate uit onsamenhangende delen, aldus het rapport. De gevel en de vloeren zijn niet gekoppeld, en dat is gevaarlijk bij aardbevingen en brand, aldus de onderzoekers. Verder worden wanden te hoog belast en hebben pilaren onvoldoende draagkracht. Door dit alles komen er steeds meer scheuren en wordt de constructie steeds zwakker.

De hoofdconstructeur is het met de uitkomsten van het onderzoek overigens niet eens.

Op 28 september sloot burgemeester Jos Som van Kerkrade de Campus. De 1700 gebruikers (waaronder een middelbare school) zijn naar elders verkast. De Campus blijft voorlopig gesloten. Gemeente en scholen gaan werken aan een herstelplan.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21255214/__Scheuren_door_losse_bouw__.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder