Scheuren Campus Kerkrade door losse bouw

29-01-2013

KERKRADE - De scheurvorming in de Campus in Kerkrade is ontstaan door onvoldoende samenhang in het gebouw en verergert met de dag. Dat blijkt uit een dinsdag vrijgegeven onderzoek door ingenieursbureau Palte.

Volgens de onderzoekers is er onvoldoende samenhang in de constructie. Daardoor ontstaan scheuren. En door deze scheurvorming bestaat de constructie in toenemende mate uit onsamenhangende delen, aldus het rapport. De gevel en de vloeren zijn niet gekoppeld, en dat is gevaarlijk bij aardbevingen en brand, aldus de onderzoekers. Verder worden wanden te hoog belast en hebben pilaren onvoldoende draagkracht. Door dit alles komen er steeds meer scheuren en wordt de constructie steeds zwakker.

De hoofdconstructeur is het met de uitkomsten van het onderzoek overigens niet eens.

Op 28 september sloot burgemeester Jos Som van Kerkrade de Campus. De 1700 gebruikers (waaronder een middelbare school) zijn naar elders verkast. De Campus blijft voorlopig gesloten. Gemeente en scholen gaan werken aan een herstelplan.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21255214/__Scheuren_door_losse_bouw__.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder