Schade door lichte aardbeving Oost-Groningen

28-06-2011

In Delfzijl en Appingedam hebben zeker tien huizen schade opgelopen door een lichte aardbeving.

Gistermiddag trilde de aarde in Oost-Groningen met een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 3 kilometer ten zuidwesten van Appingedam.

De schade is geclaimd bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De beving is volgens het KNMI waarschijnlijk een gevolg van de aardgaswinning in Groningen. In Noord-Nederland worden sinds 1986 lichte bevingen gevoeld, die volgens deskundigen samenhangen met de gasproductie.

Digitaal

In de woningen gaat het vooral om kapot pleisterwerk en scheuren in muren, zegt de NAM. Het bedrijf schakelt een onafhankelijke expert in die moet beoordelen of de schade echt het gevolg is van de beving. "Als dat het geval is, keren wij een vergoeding uit." De NAM verwacht geen structurele schade aan de huizen.

Bewoners met schade aan hun huis kunnen digitaal een schadeformulier van de NAM invullen.

Bron: http://nos.nl/artikel/251823-schade-door-lichte-aardbeving-oostgroningen.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder