Schade aan oude huizen door heiwerkzaamheden

27-03-2012

ZIERIKZEE - De bouw van een woning aan de Scheepstimmerdijk in Zierikzee heeft letterlijk en figuurlijk voor opschudding in de straat gezorgd.

Doordat voor het fundament van de woning is geheid, zeggen ten minste vijf buren ernstige schade te hebben aan hun huis.

Bij de commissie bezwaarschriften deden gisteren drie van de in totaal negentien bezwaarmakende huiseigenaren hun verhaal. Aanvankelijk waren ze blij met de bouwplannen. "Het perceel was altijd een rotzooi. Dat er nu een woning wordt gebouwd, komt ons woongenot zeker ten goede", verwoordde Brenda Bouman de mening van de omwonenden.


Foto: Robin Utrecht/ANP


Bron: http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/10741862/Schade-aan-oude-huizen-door-heiwerkzaamheden.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder