Rottekade Zevenhuizen ernstig verzakt door uitdroging

28-09-2009

ZEVENHUIZEN- Het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard heeft langs de Rottekade bij Zevenhuizen ernstige verzakkingen van de kade ontdekt. De kade is uitgedroogd en daardoor zijn verzakkingen en scheuren ontstaan.

De bomen op de kade hebben door de droogte het grondwater opgenomen en op sommige plaatsen is er sprake van een verzakking van een meter. Nu wordt er met spoed een groot aantal bomen en struiken gerooid. Als dat niet zou gebeuren zou er bij storm een gat in de kade van de Rotte kunnen slaan. De afgelopen dagen zijn er al veel bomen en struiken weggehaald om dit onheil te voorkomen. Komende woensdag gebeurt dat opnieuw.

Bron: http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2009%2Fseptember%2FRottekade%20Zevenhuizen%20ernstig%20verzakt%20door%20droogte

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder