Nieuw gevaar bedreigt verzakte woning aan N57

28-09-2010

SEROOSKERKE – Een nieuw gevaar bedreigt de woning van de familie Staal aan Vrouwenpolderseweg 30 in Serooskerke. Het heiwerk aan de nieuwe N57 heeft er voor gezorgd dat ze hun huis uit moesten omdat het op instorten staat. Nu zorgt gepland wegpompen van grondwater mogelijk voor het laatste duwtje.

Aannemer Strukton, die de aanleg van de nieuwe N57 uitvoert, wil beginnen met het wegpompen van grondwater uit de bouwput voor het huis van de familie Staal. Dat zou de finaleklap voor de woning kunnen betekenen. Een nulmeting, in opdracht van de rechter, moet ervoor zorgen dat alle schade vanaf nu wordt bijgehouden. Zodat uiteindelijk kan worden bepaald of de aannemer verantwoordelijk gesteld kan worden voor de schade en die aan de familie Staal moet vergoeden.

Het vertrouwen in een goede afloop is Barry Staal inmiddels zo goed als kwijt. In alle maanden dat de situatie speelt is er door niemand van de tegenpartij contact gezocht met de familie die in feite op straat kwam te staan, toen hun huis door de verzakking onbewoonbaar verklaard werd. Uiteindelijk heeft de advocaat van de familie een en ander weer in gang gezet, maar de hele situatie vreet aan Barry Staal.

Bron: http://www.omroepzeeland.nl/119477/2010-09-28/nieuw-gevaar-bedreigt-verzakte-woning-aan-n57.html

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder