Natte laag oorzaak van verzakking A2

14-09-2012

Maastricht - Een natte laag is de oorzaak van de herhaalde verzakkingen van het wegdek van de A2 bij knooppunt de Geusselt in Maastricht.

Dat blijkt uit onderzoek door aannemerscombinatie Avenue2, maakte projectbureau A2 Maastricht gisteren bekend. De natte laag is waarschijnlijk eind vorig jaar of begin dit jaar ontstaan tijdens het aanbrengen van de fundering voor de verlegging van de A2 naar het westen b ij MVV-stadion De Geusselt. In die periode is veel regen gevallen. De natte laag is inmiddels verwijderd en vervangen door droog materiaal. Projectbureau en aannemerscombinatie verwachten dat daarmee de oorzaak van de eerdere asfaltschades is weggenomen. Rijkswaterstaat liet eerder al weten te vermoeden dat de oorzaak van die verzakkingen in de fundering van het tijdelijke wegge deelte lag.

Bron: http://www.cobouw.nl/nieuws/techniek/2012/09/14/natte-laag-oorzaak-van-verzakking-a2

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder