Korte aardbeving in Nederland, geen schade West-Brabant

08-09-2011

BREDA - Donderdagavond rond negen uur zou er een korte aardbeving met de kracht van 4.6 op de schaal van Richter hebben plaatsgevonden in Nederland. Het epicentrum lag in de buurt van Boxmeer. De politie Midden-en West-Brabant heeft wel verontruste telefoontjes binnengekregen, maar geen meldingen van schade.

Volgens de website van het EMSC ligt het epicentrum hier: op 51.66 N, 5.95 O, 2 km diep, 21 km S van nijmegen, 1 km O van Boxmeer


Breda

Ook vanuit Breda en andere plekken in West-Brabant komen meldingen van mensen die de beving gevoeld hebben. Bij de politie Midden- en West-Brabant zijn ongeveer tien telefoontjes van verontruste mensen binnengekomen, die meldingen kwamen vooral uit de regio Tilburg/Waalwijk. "Er zaten vooralsnog geen schademeldingen tussen", aldus een politiewoordvoerder donderdagavond rond 22.00 uur.

Politie

Andere politiekorpsen in het land kregen meer telefoontjes van verontruste burgers die zich afvroegen wat er aan de hand was, zo meldt het ANP. De politie Utrecht meldde een regen van telefoontjes in het servicecentrum. De politie Twente twittert dat het epicentrum van de mogelijke beving in het zuiden van het land zou liggen.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/9443808/Korte-aardbeving-in-Nederland-geen-schade-WestBrabant.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder