Huizen met scheuren zijn veilig

19-07-2010

ZEVENAAR - De bewoners van twee huizen in Zevenaar die sinds enkele weken scheuren in de muren vertonen, hoeven voor hun veiligheid niet te vrezen. De scheuren hebben geen invloed op de bouwkundige constructie van de twee huizen, zeggen deskundigen van de gemeente Zevenaar.

Beide woningen, gelegen in de Molenwijk en aan de Kuilsmaat, zijn vorige week aan een technisch onderzoek onderworpen.

Het uitdrogen van de kleilaag onder de twee huizen is de oorzaak van de recente klachten, zo constateert de gemeente Zevenaar. De bewoners hebben het advies gekregen om de klei onder de betonnen fundering nat te houden. Dat kan via een eigenhandig gemaakt infiltratiesysteem, zoals ook elders in Zevenaar toegepast wordt.

De suggestie van de huiseigenaar aan de Kuilsmaat dat de scheuren te wijten kunnen zijn aan het boren voor de bergbezinkleiding, wijst de gemeente Zevenaar af. De afstand tussen de woning en de megarioolbuis is te groot, aldus de deskundigen.

Bron: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/liemers/7003384/Huizen-met-scheuren-zijn-veilig.ece

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder