Herrie Betuweroute voorlopig niet aangepakt

02-06-2012

Omwonenden van de Betuweroute hebben flink overlast van de herrie van de treinen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zegt dat het geluid wel onder de wettelijke normen ligt.

Naar aanleiding van klachten van bewoners uit Hardinxveld-Giessendam zijn er uitgebreide geluidsmetingen gedaan. Die geven aan dat het geluid binnen de officiële grenzen. Wel erkent het ministerie dat mensen last kunnen hebben van het geluid van de zware goederentreinen.

De komende tijd komen er geen maatregelen tegen de overlast. Wel staat een groot onderzoek op stapel naar de geluidsoverlast, de trillingen en het effect van de Betuweroute op de flora en fauna. Op zijn vroegst eind dit jaar moeten de conclusies van dat onderzoek op tafel liggen. Pas dan wordt bekeken of er maatregelen nodig zijn.

ProRail verwacht dat er in de toekomst stillere treinen op de route gaan rijden. Het bedrijf kan niets zeggen over de termijn waarop dat zal gaan gebeuren. 

Bron: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/06_juni/02/binnenland/klachten-om-herrie-betuweroute.xml

 

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder