Grote zorgen over extra goederentreinen

16-02-2012

OLDENZAAL - Voor de broers Wim en Herbert Hellegers van de Lyceumstraat was het donderdag eind van de middag zonneklaar. 'We worden aan het lijntje gehouden.' Nog even trekt Wim aan zijn sigaret en stapt dan met zijn broer het stadhuis binnen om met eigen ogen te zien hoe de plannen voor extra goederentreinen door Oost-Nederland en door Oldenzaal eruit zien.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu houdt een inloopavond. Onderwerp: de goederenroute Oost-Nederland van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Dit soort bijeenkomsten werd al gehouden in andere spoorgemeenten in Gelderland en Overijssel en deze donderdag is Oldenzaal aan de beurt. Als directe buren van het spoor hebben de broers Hellegers grote belangstelling voor het plan extra goederentreinen door Oost-Nederland te laten rijden.

Maar veel vertrouwen dat de minister en railbeheerder ProRail de spoorbewoners optimaal willen beschermen hebben ze niet. 'Men is in het westen bij de Tweede Maasvlakte begonnen met geld uitgeven. Nu ze naar het oosten komen, raakt het geld op', zegt Wim Hellegers. Zij weten het als geen ander: de goederentreiner zijn langer, zwaarder, ze moeten sneller rijden en vooral: er komen er nu al veel meer over Oldenzaals spoor dan een paar jaar geleden. 'Elke nacht rond half drie is er een hele lange. Je hoort hem aankomen en pas tien minuten later is het gedender over de rails niet meer te horen. Elke nacht opnieuw.'

Alwie Brookhuis en Pieter van Winsen van de Boerskottenlaan ten zuiden van de spoorlijn zijn er ook. 'We hebben al jaren scheuren in onze huizen. Drie keer raden waar dat door komt. Die treinen natuurlijk.' Van Winsen zegt dat hij en zijn vrouw met de ramen dicht slapen. 'Vooral die Oost-Europese treinen zijn vreselijk als ze hier over de wissels gaan.'

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/noordoosttwente/10482561/Grote-zorgen-over-extra-goederentreinen.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder