Goirlese woningen beginnen te scheuren

11-10-2011

GOIRLE - De een na de andere woning aan de Volmolen (wijk Hoge Wal) in Goirle begint scheuren te vertonen.

De veertien koopbungalows voor 55-plussers werden in 2000 door Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw (SIR-55) gerealiseerd.

Nu, elf jaar later, vertonen de gebreken aan de woningen een structureel karakter. Door een fout krimpt het dak en worden de muren naar binnen getrokken. Aan de buitenkant ontstaan daardoor scheuren. In het voorjaar doken de eerste scheuren op bij een huis op de hoek van de Volmolen, sindsdien begint het proces ook bij de andere woningen.

Vanaf het ontstaan van de eerste scheuren, hebben bewoners van de Volmolen het probleem bij ontwikkelaar SIR-55 aangekaart. Maar omdat de garantie is verlopen en de stichting niet beschikt over voldoende financiële middelen, geeft die aan 'de bewoners niet tegemoet te kunnen komen'. Tot ongenoegen van de woningbezitters.Foto: Een scheur in een van de huizen aan de Volmolen.

Bron: http://bd.nl/nieuws/goirle/goirlese-woningen-beginnen-te-scheuren-1.117310

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder