Gevel muziekacademie vertoont barsten

17-09-2011

WEVELGEM - De muziekacademie op de Grote Markt vertoont barsten. Het gebouw waar vroeger het gemeentehuis was, wordt nu gestabiliseerd.

Het personeel van de muziekacademie meldde zware trillingen in de klassen boven de raadszaal in het oud-gemeentehuis op de hoek van de Grote Markt en de Lauwestraat. Een studiebureau voerde daarop een trillingsmeting uit.

‘De trillingen zijn niet van die aard dat er gevaar is voor de constructie of voor de mensen', zegt schepen voor Patrimonium Bernard Galle(CD&V). ‘Het gebouw zal niet instorten. Maar dat betekent niet dat er niets aan de hand is. Er zijn barsten op de hoek van het gebouw. Door de trillingen van het voorbijrijdende verkeer kunnen de barsten verder opengaan en bestaat de kans dat er stenen uit de hoekgevel vallen. De hoek werd inmiddels gestut.'

12.500 Euro

Om het probleem definitief op te lossen, wordt opnieuw een studiebureau onder de arm genomen.

Uit die tweede studie moet blijken hoe de vloer van het gebouw kan heraangelegd worden zodat de academie niet langer meetrilt met het verkeer.

De kosten voor de studie worden op 12.500 Euro geraamd.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DO3FQ843

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder