Gevel muziekacademie vertoont barsten

17-09-2011

WEVELGEM - De muziekacademie op de Grote Markt vertoont barsten. Het gebouw waar vroeger het gemeentehuis was, wordt nu gestabiliseerd.

Het personeel van de muziekacademie meldde zware trillingen in de klassen boven de raadszaal in het oud-gemeentehuis op de hoek van de Grote Markt en de Lauwestraat. Een studiebureau voerde daarop een trillingsmeting uit.

‘De trillingen zijn niet van die aard dat er gevaar is voor de constructie of voor de mensen', zegt schepen voor Patrimonium Bernard Galle(CD&V). ‘Het gebouw zal niet instorten. Maar dat betekent niet dat er niets aan de hand is. Er zijn barsten op de hoek van het gebouw. Door de trillingen van het voorbijrijdende verkeer kunnen de barsten verder opengaan en bestaat de kans dat er stenen uit de hoekgevel vallen. De hoek werd inmiddels gestut.'

12.500 Euro

Om het probleem definitief op te lossen, wordt opnieuw een studiebureau onder de arm genomen.

Uit die tweede studie moet blijken hoe de vloer van het gebouw kan heraangelegd worden zodat de academie niet langer meetrilt met het verkeer.

De kosten voor de studie worden op 12.500 Euro geraamd.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DO3FQ843

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder