Gemeente wil hei-werkzaamheden Fourty5high niet stilleggen

03-01-2012

AMERSFOORT - J.J. Vahstal, eigenaar van het Oppidium Amersfoort BV, heeft directe stopzetting van de hei-activiteiten geëist bij het project Fourty5high. ,,Wij zullen u door onze advocaat mevrouw mr. D de Bruin per direct aansprakelijk laten stellen voor alle schade en gevolgschade voorvloeiende uit uw onverantwoord handelen'', schrijft Vahstal in een aangetekende brief aan Heijmans Bouw. De gemeente Amersfoort ziet geen reden de werkzaamheden stil te leggen, vertelt gemeentewoordvoerder Van der Leest.

De gemeentewoordvoerder bevestigt dat de verantwoordelijk wethouder een bericht heeft gekregen van Vahstal. ,,Er is wel een bouwinspecteur langs geweest, maar wij zien reden om de werkzaamheden stil te leggen.''
Volgens Vahstal veroorzaken de heiwerkzaamheden te veel trillingen. ,,We constateren echter, dat op de trillings-meters nu reeds een uitslag te zien is van 5.8'', schrijft hij. ,,Overleg tussen uw constructeur, de heer Romkes zijnde onze constructeur en de gemeente Amersfoort zal de basis moeten zijn voor een verantwoorde verdere voortgang'', vindt Vahstal. Al eerder had Vahstal aangegeven dat het heien voor dit project 'totaal onverantwoord' was. Hij heeft problemen met de funderingsconstructie voor Fourty5High waarbij 400 heipalen van 450x450x 18 meter de grond in moeten. ,,De tussenliggende oerlaag is zo hard dat tijdens het heien van de palen bij het Eemcenter de kopjes aan de Amsterdamseweg 18, 500 meter verwijderd op tafel stonden te dansen.
Het naastgelegen project Oppidium, inclusief de 45 meterhoge toren is gebouwd op staal. Vahstal houdt Heijmans aansprakelijk voor alle schade die mogelijk kan optreden door de keuze van het funderingssysteem. ,,Wij vinden het uiterst onverantwoord dat u naast ons pand het welk op staal is gebouwd deze keuze heeft gemaakt.''
De BPA heeft het college van b en w vragen gesteld over de kwestie.

Bron: http://www.destadamersfoort.nl/_incs/heiwerkzaamheden_fourty5high_stopzetten_22305532.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder