Gemeente Hendrik Ido Ambacht aansprakelijk voor schade door verzakking Volgerlanden

09-03-2010

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De gemeente Hendrik Ido Ambacht is aansprakelijk voor de schade door verzakkingen in de nieuwbouwwijk Volgerlanden. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht bepaald.

Bij ruim 200 woningen aan de Amandel- en Bramengaard is de grond onder en rondom de huizen tientallen centimeters aan het verzakken. De huizen hebben geen last van verzakking, maar tuinen en trottoirs wel. Ook scheuren buizen en leidingen in de grond. Volgens berekeningen kan de bodemdaling uiteindelijk 40 tot 60 centimeter bedragen.

Ophoging kost zo'n twee-en-half miljoen euro. En dat moet de gemeente betalen, zegt de rechtbank. Hendrik Ido Ambacht overweegt daartegen in beroep te gaan.

Bron: http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2010%2Fmaart%2FGemeente+Hendrik+Ido+Ambacht+aansprakelijk+voor+schade+door+verzakking+Volgerlanden

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder