Gemeente Hendrik Ido Ambacht aansprakelijk voor schade door verzakking Volgerlanden

09-03-2010

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De gemeente Hendrik Ido Ambacht is aansprakelijk voor de schade door verzakkingen in de nieuwbouwwijk Volgerlanden. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht bepaald.

Bij ruim 200 woningen aan de Amandel- en Bramengaard is de grond onder en rondom de huizen tientallen centimeters aan het verzakken. De huizen hebben geen last van verzakking, maar tuinen en trottoirs wel. Ook scheuren buizen en leidingen in de grond. Volgens berekeningen kan de bodemdaling uiteindelijk 40 tot 60 centimeter bedragen.

Ophoging kost zo'n twee-en-half miljoen euro. En dat moet de gemeente betalen, zegt de rechtbank. Hendrik Ido Ambacht overweegt daartegen in beroep te gaan.

Bron: http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2010%2Fmaart%2FGemeente+Hendrik+Ido+Ambacht+aansprakelijk+voor+schade+door+verzakking+Volgerlanden

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder