Geen gevaar voor uitbreiding verzakkingen Voorschotense Vlietwijk

01-10-2012

VOORSCHOTEN - Gevaar dat in andere delen van Vlietwijk spontaan gaten in de weg vallen wanneer je er met je auto rijdt, is er niet, aldus woordvoerster Seval Tasan van de gemeente Voorschoten. ,,We inspecteren de riolering in de wijk regelmatig. Het is niet nodig om daar nu al maatregelen te treffen.’’

Vrijdag bleek dat op sommige delen in Vlietwijk wél gaten kunnen ontstaan als er auto’s overheen rijden. Dat kan tot een gevaarlijke verkeerssituatie leiden. Vandaar dat de gemeente nog diezelfde dag delen van de wijk afsloot. Het gaat om de Rembrandtlaan tussen nummer 37 en 49 en tussen 174 en 198. Op het Govert Flinckplantsoen vanaf nummer 4 tot en met Jan van Goyenplantsoen 1 is tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld: het verkeer mag maar over één weghelft. Vrachtverkeer wordt over grotere delen van de wijk geweerd. Wie het verbod negeert, kan bekeurd worden.
Bij de gemeente is het bekend dat het riool in de Vlietwijk in een slechte staat verkeert. Vandaar dat het de komende vier à vijf jaar wordt vervangen. De afgelopen maanden kwamen echter klachten binnen van bewoners over verzakkingen in de weg. Er volgde een inspectie en toen bleek hoe alarmerend de situatie voor sommige delen van de wijk was.

Bron: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article18191553.ece/Geen-gevaar-voor-uitbreiding-verzakkingen-Voorschotense-Vlietwijk?lref=vptop

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder