Campus Kerkrade gesloten wegens scheurvorming

02-10-2012

Kerkrade - Het multifunctionele gebouw 'Campus Kerkrade' is gesloten na de ontdekking van nieuwe scheuren.

In augustus bleek uit onderzoek dat 'de (betonnen) vloerdelen niet één samenhangend geheel vormen'. "De constructie van het in 2005 opgeleverde gebouw bestaat uit stalen kolommen, kanaalplaten, geïntegreerde liggers en prefab betonkolommen. Tijdens de bouw was sprake van scheurtjes in de betonnen kolommen, maar daar is onderzoek naar gedaan en dat is allemaal opgelost", aldus Ralf Sijstermans van Ector Hoogstad Architecten.

Bron: http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2012/10/01/campus-kerkrade-ontruimd-wegens-scheurvorming

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder