Bus laat huis trillen, scheuren en kraken

28-01-2011

NIJMEGEN - Nijmegenaar Ton Hooghoudt baalt er stevig van. Door wegwerkzaamheden aan de Molenweg komt de bus iedere dag langs zijn woning aan de Korte Bredestraat. Volgens Hooghoudt rijden de bussen veel te hard over de drempel voor zijn woning, en dat zorgt voor trillingen en scheuren in zijn huis.

"De Molenweg is nu sinds augustus afgesloten. Het zou in het begin drie maanden duren maar nu is het werk nog steeds niet klaar", zegt hij gepikeerd.

Hooghoudt schreef een brief naar de gemeente om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Via een brief werden zijn bezwaren allemaal afgewezen. "Wat ik vooral vervelend vind is dat de gemeente niet persoonlijk heeft gereageerd."

Om het probleem op te lossen heeft hij een bord in de tuin gezet met een vriendelijk verzoek aan de buschauffeurs om zachter te rijden. De chauffeurs begrijpen de commotie niet. "We kunnen helemaal niet harder dan 30 over deze drempel heen. Anders komen we met de voorkant op de grond", zegt chauffeuse Lenny Zembsch.

De gemeente betreurt de situatie. "Door het weer hebben de werkzaamheden een tijdje stilgelegen. In de week van 7 februari moet de Molenweg klaar zijn. Dan rijdt de bus weer normaal."

Bron: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/8049181/Bus-laat-huis-trillen,-scheuren-en-kraken.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder