Brandweer heeft handen vol aan verzakte woning

13-10-2011

KOEWACHT - Het zal je maar gebeuren. Denk je een mooie aanbouw te laten plaatsen, dreigt het bestaande gedeelte van het huis tegen de vlakte te gaan.

De brandweer van Zelzate en kortstondig ook die van Terneuzen en Koewacht had er gisteren zijn handen vol aan. Aan de Koewachtsesteenweg in Belgisch Koewacht ontstond bij funderingswerk voor de aanbouw een grote scheur in een zijmuur. De muur van het huis zakte bedenkelijk scheef. De brandweer van Koewacht en Terneuzen verleende meteen na de melding medewerking in het kader van de grensoverschrijdende samenwerking met de Vlaamse brandweer. Experts moeten bepalen of de muur kan worden gered.

foto Camile Schelstraete
Foto Camile Schelstraete

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/zeeland/9663144/Brandweer-heeft-handen-vol-aan-verzakte-woning.ece

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder