Bewoners na elf jaar nog geen schadevergoeding

06-11-2012

TERNEUZEN - Bewoners aan de Scheldekade in Terneuzen wachten al elf jaar op een schadevergoeding. Na verschillende werkzaamheden vlak bij hun huis, waar drie aannemersbedrijven bij betrokken waren, ontstonden er scheuren en verzakkingen in zes huizen.

Gemeente
In 2001 werd er achter de huizen een school afgebroken en een jaar later werd door een andere aannemer een nieuwe riolering aangelegd. Allemaal in opdracht van de gemeente, maar die is niet aansprakelijk voor de problemen waar de bewoners mee kampen. De gemeente heeft met de bewoners en betrokken partijen gepraat, maar meer dan dat kan ze niet doen, laat een woordvoerder weten.

De pot verwijt de ketel
Na elf jaar is nog steeds niet duidelijk wie aansprakelijk is voor de schade aan de huizen. De bewoners zeggen dat ze snel na het werk aan de riolering scheuren en verzakkingen constateerden. Maar dat de aannemer van het rioleringswerk aansprakelijk is, is nog niet bewezen.

Advocaat
"Alle partijen wijzen naar elkaar, het is om gek van te worden", vertelt bewoner Marius Joensen. "We hebben al van alles geprobeerd, we hebben een advocaat in de arm genomen, gepraat met de Zeeuwse Ombudsman. Maar we zijn nog altijd geen stap verder gekomen. Dus blijven wij met de schade zitten."

Bron: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2012-11-06/288844/bewoners-na-elf-jaar-nog-geen-schadevergoeding

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder