Bewoners lijden schade bij sloop Pius X

24-04-2009

VOLENDAM - Bij de sloopwerkzaamheden van Pius X in het centrum van Volendam is schade opgetreden bij omliggende woningen. Dat beweert Annet Veerman, woordvoerster van de bezwaarmakers die bij de start van het project juist op deze risico's hebben gehamerd. Hun ergste vrees, aantoonbare schade aan oude huizen, lijkt nu al bewaarheid. ,,En het feest is nog maar net begonnen'', aldus Veerman die de afgelopen weken zelf onaangenaam is getroffen door allerlei onverklaarbare mankementen in haar woning aan de W.J. Tuijnstraat.

"Ik heb al aanzienlijke schade opgelopen in bijna alle vertrekken van mijn huis. Aanhechtingen van wanden en muren zijn nu al gescheurd. Ook de kozijnverbindingen laten los. Het voegwerk in de badkamer, de wc en ook de keuken laat eveneens los. Verder zitten er scheuren in de achtergevel, in de plafonds en ook de houten wandverbindingen op de bovenverdieping gaan eraan.'' Als gevolg hiervan kan ze geen gebruik maken van het sanitair. ,,Dus daar heb je het eerste ongemak al.'' Volgens Veerman is zij niet de enige met schade. ,,Bij mijn overbuurman kun je de stenen zo uit de gevel pakken.''

Bron:http://www.webregio.nl/waterland/regionaal-nieuws/artikel/174070/bewoners-lijden-schade-bij-sloop-pius-x.aspx
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder