Aanleg riool leidt tot verzakkingen in Voorhout

06-05-2012

 VOORHOUT - De aanleg van een nieuwe riolering heeft geleid tot verzakkingen in de Waterlelieweg. Meerdere eigenaren van de woningen met oneven nummers zien plotseling scheuren in de woningen en verzakkingen van de vloeren. De gemeente erkent dat er ’lichte schade’ is en de rioleringswerkzaamheden zijn stopgezet.

De buren wijzen de waterpomp aan als schuldige voor deze problemen: die heeft tijdens het paasweekend de hele tijd staan draaien en daardoor zou er teveel grondwater zijn weggehaald. De buurtbewoners hebben klachtenbrieven gestuurd naar de gemeente, maar de geïnterviewden willen alleen op basis van anonimiteit spreken: ‘We hebben flink wat schade; de grond is verzakt aan de voorkant en achterin ons huis zitten scheuren. Ik maak me zorgen over de gebreken die ons huis de komende jaren zal laten zien’, aldus een buurman. De huiseigenaren stellen de gemeente Teylingen aansprakelijk voor de schade.

Bron: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/duinenbollen/article15487373.ece/Aanleg-riool-leidt-tot-verzakkingen-in-Voorhout

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder