Nieuwe brug Hoogenweg is enkele maanden later gereed

22-03-2012

HOOGENWEG - De realisatie van de nieuwe brug Hoogenweg loopt vertraging op. Het was de planning om donderdagmorgen te starten met heien.
Nadat de eerste paal van vijftien meter nog geen vijf meter de grond in was gedrongen, werd besloten de werkzaamheden te staken. De kans op schade aan naastgelegen woningen was te groot. Nu wordt gezocht naar een alternatief in de vorm van schroef- of boorpalen. Volgens projectleider Frans Duin was de bodem al verdicht na het aanbrengen van langere damwanden. Omdat bij het realiseren van een bouwkuip op onvoorziene obstakels (beton en ijzer van een niet-gedocumenteerde noodreparatie) werd gestoten moesten nieuwe damwanden worden vervangen. Het werk aan de brug zou in mei klaar zijn. Dat wordt nu in de zomermaanden.Een beeld van de werkzaamheden. Foto: Wim de Jonge

Bron: www.destentor/regio/hardenberg/10713679/nieuwe-brug-hoogenweg-is-enkele-maanden-later-gereed.ece
« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder