Geomonitoring (CUR 223)

Tijdens ingrijpende bouw- infrastructurele werkzaamheden bestaat de mogelijkheid dat de stabiliteit van de ondergrond verstoord wordt. Verstoringen die indirect kunnen leiden tot spanningen, die weer tot gevolg kunnen hebben dat er risico op schade is aan gebouwen en kunstwerken in de omgeving. Met behulp van onze continu deformatiemetingen en geavanceerde monitoringstechnieken worden eventuele deformaties uiterst nauwkeurig en in een zeer pril stadium geregistreerd.

Afb.1: Prosperus Intelligence monitoring flatgebouw in binnenstedelijk gebied.

Geavanceerde monitoringstechnieken

Door gebruik te maken van geavanceerde monitoringstechnieken waaronder o.a. optische glasfibertechnieken, Distributed- Acoustic- Sensing (DAS) en Distributed Temperature Sensing (DTS) is het mogelijk om o.a. verzakkingen, trillingen, windbelasting, temperatuur, scheurbreedtes en verschuivingen in ondergrond op circa 0,002 millimeter nauwkeurig te meten.
 


Afb.2: Prosperus Intelligence Monitoring gericht op 16 verschillende object- gebouwcondities

 
Onze monitoringsresultaten leveren continu informatie over de plaats en vorm van gebouwen en kunstwerken door de tijd heen en zijn een instrument om eventuele, ongewenste, verplaatsingen van het betreffende object te kunnen voorspellen. Deze resultaten geven een onafhankelijke en objectieve indicatie om mogelijke problemen, risico's en claims zo veel mogelijk te voorkomen en tot een minimum te beperken en-/of eventuele claims op hun juistheid te kunnen beoordelen.
 
Prosperus Expertise verzorgt:

- Maatwerk rapportages en een afgestemde monitoringsplan op basis van de gestelde wensen en eisen en de hiervoor geldende richtlijnen;

- Gestructureerde online presentatie van uw project- monitoringsgegevens via Prosperus Intelligence©;

- Wereldwijd vanaf ieder locatie en op elk tijdstip beschikbaar en inzichtelijk via uw PC, tablet of mobiel.

Meer informatie? Maak geheel kosteloos en vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs bereikbaar op 0900-PROSPERUS of 0900- 77 677 37 87 (lokaal tarief).

Offerte aanvragen

Vraag online een offerte aan door de onderstaande velden in te vullen.

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers